Het Creatool Verhaal

Peter is de bedenker en bezieler van Creatool. Sinds 2017 daagt hij jong en oud uit om grenzen te verleggen. Zijn missie? Met duurzame en natuurlijke materialen aantonen dat iedereen uitvinder kan zijn. In het onderwijs zijn wij ervan overtuigd dat je met enige creativiteit al spelend kan leren. Met andere woorden Creatool is doen, ervaren dat het kan en groeien

We laten jou graag ontdekken dat je met levensgrote bouwpakketten voor ons (innerlijk) kind iedereen kan uitdagen.

Creatool Uitvinder

Wat kan je verwachten?

Creatool wordt gebruikt in alle types scholen en in alle soorten lessen. Leerlingen en leerkrachten crealeren in de klas, de gang, op de speelplaats, in de turnles…

Ben jij de eerste die gaat crealeren in jouw school? Twijfel niet en laat je verwonderen door de leerlingen en ontdek welke doelen er vanzelf en met een beetje coaching behaald worden. 

Ga naar ons Youtube kanaal of naar facebook en laat je verder inspireren.

Wat is Creatool?

Van kleuter tot bejaarde gaat de gebruiker onderzoekend en ontdekkend leren. Creatool is ideaal om talent gericht, toekomstgericht en vakoverschrijdend te werken.

Ook in speciaal onderwijs en kinderopvang stimuleert het materiaal de creativiteit en sociale vaardigheden. Met Creatool wordt ieder kind zelfsturend uitvinder. 

Met het materiaal brengen we de kinderen in contact met hun uitvinders talenten. Ons doel? Aantonen dat ieder kind creatief is en de uitdagingen van de 21e eeuw aankan.

ECO

De materialen bestaan uit hout en metaal.Deze worden ontgonnen en verwerkt in België, sterker nog, vooral in West-Vlaanderen. Geen transport naar het Amazonewoud of andere exotische markten. We streven naar zo’n klein mogelijke impact op onze planeet. Energie zuinig, circulair en korte keten. Dit zijn enkele punten waar we veel aandacht aan besteden. 

Creatool bestaat enkel uit natuurlijke en duurzame materialen. Oersterk, degelijk en kwalitatief. 100% MADE IN BELGIUM, waar anders? 

 

Team Building
Creatool Plank Hout

Peter

Peter is de bedenker en uitvinder van Creatool. Hij bedenkt het liefst van al nieuwe concepten uit. Zijn uitdaging vindt hij in het realiseren van zijn ideeën. Creatool is tot nu toe zijn grootste uitvinding! Achter de schermen is Peter altijd in de weer voor Creatool en ook voor jou. 

Uitvinder Creatool

Kobe

Kobe is LO leerkracht en trainer en hij kan ook muziek maken! Hij is een creatieveling die het trouwens goed kan uitleggen. Zo vlogt hij erop los op ons youtube kanaal en geeft hij vele sessies en activiteiten voor Creatool. Ga zeker eens dag zeggen als je hem tegenkomt.