Wat is Creatool?

Creatool bestaat enkel uit natuurlijke en duurzame materialen die multi-inzetbaar zijn. Oersterk, degelijk en kwalitatief design. MADE IN BELGIUM, waar anders? 

Van kleuter tot bejaarde gaat de gebruiker onderzoekend en ontdekkend leren. Creatool is ideaal om talent gericht, toekomstgericht en vakoverschrijdend te werken.

Ook in speciaal onderwijs en kinderopvang stimuleert het materiaal de creativiteit en sociale vaardigheden. Met Creatool wordt ieder kind zelfsturend uitvinder. 

Met het materiaal brengen we de kinderen in contact met hun uitvinders talenten. Ons doel? Aantonen dat ieder kind creatief is en de uitdagingen van de 21e eeuw aankan.

Creatool Uitvinder

De uitvinder!

Peter heeft een achtergrond in electronica en meubelmakerij. Zoals vele leerkrachten, kan je hem beschrijven als een idealist. 

Vanuit zijn frustratie over onze overconsumptie maatschappij hoop ik een verschil te maken met het duurzame Creatool. 

Het enige juiste ontwerp is een circulair ontwerp. Een ontwerp dat meerwaarde creëert met respect voor mens, maatschappij en grondstof. 

Creatool is sterk, heel sterk! Na enkele keren te gebruiken zal je set er ook gebruikt uit zien. Dat is wat Creatool karakter geeft, zonder in te boeten aan de kwaliteit.

Wat kan je verwachten?

Door het succes in België komen we naar Nederland. In België wordt creatool gebruikt in alle types scholen en in alle soorten lessen. Leerlingen en leerkrachten crealeren in de klas, de gang, op de speelplaats, in de turnles…

Ben jij de eerste die gaat crealeren in jouw school? Twijfel niet en laat je verwonderen door de leerlingen en ontdek welke doelen er vanzelf en met een beetje coaching behaald worden. 

Iedere leerkracht van de basisschool kan 3 opdrachten kiezen, zo ontstaat vanzelf een leerlijn. De huidige uitdagingen vullen we aan met nieuwe. 

Op de blog zullen inspiratie verhalen en creatool nieuwtjes gepost worden. De community zal je van vele ideeën voorzien zodat je leerlingen nog meer kan uitdagen.